Burun Estetiği

Fonksiyonel Burun Estetiği: Burun şekil değişikliği istemeyen sadece nefes sıkıntısı için tedavi isteyen hastalarda bu yapılardaki bozuklukların düzeltilmesine yönelik ameliyatlarla çözüm bulmak mümkündür.

Fonksiyonel Burun Estetiği

Burun görsel olarak yüz estetiğimizin en belirgin organıdır ancak en önemli işlevi sağlıklı ve kaliteli nefes almamızı sağlamasıdır. Burundan alınan nefes işitilir, nemlendirilir ve havadaki zararlı partiküllerden temizlenir. Bu nedenle ağızdan alınan nefese göre daha kalitelidir.

Burun Estetiği (Rinoplasti)Kimi zaman doğumsal, geçirilmiş kazalar ya da cerrahilere bağlı olarak burundan nefes alma güçlüğü oluşabilir. Normal yaşantımızda fark etmesek de spor aktivitelerinde nefes alma güçlüğü yasayabiliriz. Nefes alma zorluğunda en sık karşılaştığımız durum burun orta hattında bulunan septum ismini verdiğimiz yapının eğriliğidir. Türk halkı genetik olarak septum deviasyonundan mustarip olsa da travmalar ve bazı cerrahiler sonucu da eğrilikler görülmektedir. Diğer bir nefes alma zorluğu sebebi havanın burun içinde türbülansını sağlayan konka (halk arasında burun eti) dediğimiz yapıların şişmesi ve büyümesidir. Bu mevsimsel ve alerjik olabilir, kronik hale de gelmiş olabilir. Kimi zaman ilaç kimi zaman cerrahi tedavi gerektirir.

Burun şekil değişikliği istemeyen sadece nefes sıkıntısı için tedavi isteyen hastalarda bu yapılardaki bozuklukların düzeltilmesine yönelik ameliyatlarla çözüm bulmak mümkündür.

Estetik kaygı ile başvuran hastalarda mutlaka detay hava yolu muayenesi yapmak eğer eğrilikler varsa bunları belirleyip estetik ameliyat ile aynı anda düzeltmek gerekir. Burunu küçültmek amaçlı yapılan estetik ameliyatlarda ise ameliyat sonucunda hava yolunda herhangi bir daralma olup olmayacağı belirlenerek buna karşıönlemleri alarak ameliyatı gerçekleştirmek fonksiyonel bir burun estetik ameliyatı yapmak gereklidir.

Unutmamak gerekir ki güzel görünmek için yapılan burun ameliyatları sonrası hayati önem taşıyan nefes problemine maruz kalmamak lazımdır. Bu nedenle ameliyat öncesi hava yolu muayeneniz sonrasında doktorunuzdan mutlaka bu konuda bilgi alın.


Burun Ucu Estetiği

Kimi hastalar "burnumun genel yapısından memnunum ama ucu biraz daha kalkık ve biraz daha küçük olsun" diye başvurular. Bu durumlarda burun ucu estetiği ya da tip plasti dediğimiz ameliyat gündeme gelir.

Burun kemik yapının normal olduğu yalnız burun ucundaki şekil bozukluklarını (asimetri, büyüklük, genişlik, düşüklük) düzeltmek için yapılan işlemler tip plastik ameliyatlarıdır.

Burada en önemli konu burnun diğer yapılarının problemsiz olması gerekliliğidir. Burun sırtında hafif bir çıkıntı oluşu bile bazen sadece burun ucunun değiştirildiği durumlarda daha belirgin bir hal alabilir. Burun aksındaki ufak bir kayma tip plastik sonrası daha yamuk bir görüntü oluşturabilir. Bu nedenle bu ameliyatlar seçili hasta gruplarına uygulanabilen ameliyatlardır. Doktorunuzla yapacağınız görüşmede sonucu mutlaka detaylı konuşmak gerekir."Burun sırtı eğriliğimi de hafif törpüleyin" dediğiniz durumlarda eğri kısım törpülendiğinde burun sırtında açılma meydana gelecekse mutlaka kemik yapıya da müdahale gerekecektir.

Sadece burun ucu estetiği işlemleri lokal anestezi altında bile yapılabilirler. Tampon ya da alçı gerektirmezler. Kemiğe müdahale edilmediği için sislik ve morluk neredeyse oluşmaz ve toparlama süreci yaklaşık bir haftadır.

Revizyon Burun Estetiği

Hem ulaşılabilirliğinin artması hem de tanıtımının çok oluşu nedeniyle burun estetiği ameliyatları sayısı artış gösterdi. Her ne kadar estetik olarak isimlendirilse de bu iş bir cerrahi prosedürdür. Yani kuaföre gidip saçınızı değiştirmek kadar basit bir işlem değildir.

Her cerrahi işlemin komplikasyon dediğimiz hem hekimin hem de hastanın istemediği bir takım sıkıntıları olabilmektedir. Burun ameliyatlarında komplikasyon görülme oranları %7-12 arasında değişmektedir. Bu kimi zaman ufak tefek pürüzler olabileceği gibi kimi zaman rekonstrüksiyon gerektiren cerrahiler yapılabilecek boyutta olabilir. Komplikasyonların %80'i küçük işlemlerle düzeltilebilirken geri kalan kısmında daha farklı cerrahiler gerekebilir.

Estetik burun ameliyatı sonrası görülen minimal asimetriler, yamukluğun devam etmesi, burun ucunda düşüklük ya da aşırı kalkma, burun sırtında fazlalık kalması veya burun sırtının aşırıçökmesi ve oluşabilecek nefes problemleri nedeniyle yaptığımız ameliyatlara revizyon rinoplasti (sekonder rinoplasti) ismini veriyoruz.

Burun ameliyatınızla ilgili sıkıntıçıkmayacağına dair hiç bir hekim size yüzde yüz garanti veremez. Gerekli özeni göstereceğini size hissettirecek hekimi seçmenizde fayda vardır. Ameliyat öncesi komplikasyon riskini azaltmak için ilk görüşme ve muayene çok önemlidir. Beklentilerinizi çok iyi şekilde doktorunuza aktarmanız ve ameliyat sonucu ile bilgi almanız gerekir.Çoğu hekim hastasına daha önceki hasta fotoğraflarını gösterir; gördüğünüz sonuçlar sizin beklentilerinizi karşılamayacaksa doktorunuzu değiştirebilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası komplikasyon oluştuğu durumlarda genellikle düzeltici işlemler için 6 ay kimi zaman da 1 sene zaman geçmesi gerekmektedir. Doktorunuzla ilgili güven sorununuz yoksa ikinci ameliyata da birlikte ilerlemekte fayda vardır çünkü ameliyatınızı yapan doktor ne yaptığını en iyi bilen kişidir. Ancak güven sorununuz varsa değiştirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Revizyon burun ameliyatları rekonstrüksiyon ameliyatlarıdır. Rekonsturiksyon konusunda deneyimli, burun estetik ve fonksiyonel yapıları ile bilgi ve tecrübesi olan bir Plastik, Rekonstriktif ve Estetik Cerrahi uzmanı seçmekte fayda vardır.


Vaser Liposuction - Lipödem İletişim

Lipödem Facebook GrubuDoç. Dr. Yener Demirtaş Facebook SayfasıDoç. Dr. Yener Demirtaş Instagram Sayfası

Please publish modules in offcanvas position.